De wereld rond reizen en geld verdienen

8 min. leestijd
 • Evalueer of voor een lange tijd reizen ook voor jou is weggelegd
 • Bereken hoe lang je kunt reizen om rijker terug te komen

Nicolas Mertens

Interesses: Ik werk vanuit de passie om voorruit te denken en ben geïntrigeerd hoe dit ook voor anderen werkt.

We hebben de gedachte allemaal al eens gehad.

“Ik wil alles laten vallen en beginnen met reizen. Ik kan op afstand enkele freelance opdrachten doen, maar ik weet niet hoe het financieel uitpakt.”

Veel mensen fantaseren ervan om  over de wereld rond te reizen en te werken aan hun boek, het starten van hun zaak, of freelance werk verrichten… Maar er is geen goede manier om uit te pluizen hoe financieel haalbaar dit is.

Dat is een dilemma die wij met je oplossen, waarbij we een simpele vraag oplossen: “Als ik wil starten met een leven vol reizen als een nomade, een lifestyle ondernemer, een avonturier, etc, … hoe krijg ik dan de financiën rond?”

In onze ervaring is de #1 reden dat mensen uitstelgedrag vertonen om lange tijd te reizen is dat ze bang zijn van het kostenplaatje, maar dat ze nooit daadwerkelijk de rekensom maken om die angst te valideren.

Onze tool onderin dit artikel lost dat op. Het neemt jouw;

 • huidige/potentiële inkomen op afstand
 • passief inkomen
 • huidige spaarcenten
 • belastingtarief
 • en vaste kosten

in rekening en toont je de impact op jouw spaargeld door tijd te spenderen in verschillende populaire steden in de wereld.

Het laat je ook je passieve inkomen en reguliere inkomen updaten terwijl je onderweg bent, zodat je dingen kunt uitdenken zoals:

 • Wat moet ik doen om een ​​jaar in Thailand door te brengen zonder werk te doen?
 • Hoe lang moet ik vanuit Buenos Aires werken om twee jaar lang in NYC te wonen, terwijl ik netwerk voor mijn boek?
 • Hoeveel passief inkomen heb ik nodig om een ​​reis rond de wereld te doen gedurende 6 maanden zonder te werken?
 • Op basis van mijn huidige passieve inkomen, waar zou ik voor onbepaalde tijd kunnen leven?
 • Hoeveel zou mijn spaargeld toenemen als ik 3 maanden na het verlopen van mijn huurcontract uit Spanje zou werken?

Hoe ga ik van start?

Je begint met je start situatie te schetsen op moment van vertrek. Hoeveel startgeld heb ik bij vertrek? Ben ik er in geslaagd passief inkomen te ontwikkelen (huis verhuren, …)? Heb ik een opdracht kunnen regelen, zodat ik van op afstand kan werken, wat is dan mijn werk inkomen? Hoeveel winstbelasting moet ik daarop betalen (in Nederland betaal je 20-25%)? Heb ik al mijn kosten kunnen schrappen of heb ik nog maandelijkse vaste kosten als ik in het buitenland vertoef?

Vervolgens geef je in volgorde alle steden aan die je wilt. Daarbij geef je aan of je daar werk (op afstand) wilt verrichten of niet… en hoeveel maanden je er wilt verblijven.

De rekentool geeft je nu een beeld van de normale uitgaven in die stad per maand. Deze informatie halen we bij nomadlist.com op, die bij freelancers in het buitenland vraagt naar hun bevindingen en kostenpatroon. Je inkomen zoals ingegeven wordt hier tegenover gesteld om zo tot een netto winst/verlies voor die periode te komen. Dat resulteert in een tussenresultaat van je startgeld. In dit rekenvoorbeeld ben ik gestart met €5000,00 en eindig ik na 24 maanden reizen met €16000,00.

EXTRA. Indien je in de periode van reizen er in slaagt om extra passief inkomen te genereren of je krijgt extra opdrachten en je werkinkomen stijgt. Dan kan je die in de laatste tabellen aanpassen, indien niet kan je eenvoudig hetzelfde invullen.

Hoe nu verder?

Deel dit artikel!

Heb jij al ervaring als freelancer in het buitenland?

Geef je reactie

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik te optimaliseren en de functionaliteit te waarborgen. Lees in onze Privacy Verklaring hoe we met data omgaan.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vind je dit een interessant artikel en wil je op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen en tools? Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

>